Verhaal-Nieuws

Motorlifestyle.nl

Motorlifestyle.NL

Facebook

Laat iets van je horen.Meld je aan op de groep.

Twiter

Nieuwtje over je motorvakantie enz , laat het even weten!

Instagram

Voor al je mooie motorbike foto's. We zien er naar uit!

Reddit

Sinds kort op Reddit

zee Containers die o.a. een paar duizend motorfietsen en onderdelen bevatten

Na velen maanden is er eindelijk licht aan het eind van de tunnel

Na velen maanden is er eindelijk licht aan het eind van de tunnel voor vele motor leveranciers en motorrijders in Nederland.

Het Containerschip Ever Given vol met zee Containers die o.a. een paar duizend motoren en onderdelen bevatten voor bijvoorbeeld alleen al een bedrijf als Yamaha (wat al veel maanden in Europa op een belangrijk onderdeel wacht en dus de nieuw te leveren motoren niet af konden monteren) is nu eindelijk gearriveerd in de Haven van Rotterdam

Goedhart Motoren in Bodegraven (grootste motor speciaalzaak van de Benelux) is erg blij voor hun klanten met de aankomst van het schip in de Nederlandse Haven. Nu kunnen ze hun klanten Eindelijk inlichten over de aankomst van de door hen lang verwachte motorfietsen zodat de klanten eindelijk na al die maanden de motor kunnen komen afhalen bij hen en kunnen gaan genieten van het rijden. Hopelijk werkt het weer een beetje mee.

De Corona maatregelen hakten er echt wereldwijd in Zodat bijvoorbeeld het Containervervoer er echt door werd ontregeld Dit natuurlijk omdat plots heel veel van deze Container bedrijven het zekere voor het onzekere namen en hun schepen uit de vaart namen.

Dat dreef de kosten van vervoer erg hoog op waardoor het erg zoeken was en nu nog steeds naar een vervoerder voor de belangrijke goederen. Veel bedrijven zullen daarom nu ook waarschijnlijk kiezen hun productie weer terug te halen dichter bij huis. In plaats van zo ver weg met alle risico.

Voor een bedrijf als Yama maar ook voor een goed Nederlands bedrijf als Goedhart Motoren wat pas nog moedig heeft geïnvesteerd in meer uitbreiding van de verkoop oppervlakte. Was het een moeilijke tijd. Maar in ieder geval voor hen is het wachten voorbij.

Yamaha begrijpt het verlangen om te rijden

Iedereen zei NEE, Onmogelijk!

Na een ernstig ongeluk wilde Talan toch weer gaan motorrijden dus hij kocht een motorfiets en paste wat dingen aan zodat hij kon gaan rijden. Dit deed hij om te beginnen op een verlaten vliegveld  Dit duurde maar 5 minuten Maar het was de tijd van zijn leven zo erg had hij genoten!

Maaaar vroeg hij zich toen af zou dit ook op een racemotor kunnen? De motorrace organisatie zei niemand die verlamd is is een racer en niemand wordt het toe gestaan om als verlamde te racen punt uit!.

Maar Talan ging toch door en vocht er vier jaar voor om dit juridisch voor elkaar te krijgen. Dus dit was simpelweg onmogelijk! zeiden zei! Want vertelt deze man zelf hij is verlamd van net beneden de armen de borst naar beneden. Het enige wat hij kan gebruiken zijn zijn armen om te sturen.

Normaal gebruik je ook je knieën en je heupen maar daar zit geen gevoel in bij hem. Na vier jaar vechten krijgt Talan te horen dat hij het recht heeft om te gaan Racen. Wie hem helpt is…….. Yamaha! 

Yamaha begrijpt het verlangen om te rijden

Op het cirquit zijn er hulpen die de motorrijder op de motorfiets helpen de motorfiets staande houden todat hij de motorfiets heeft gestart en weg kan rijden. Dan rijd hij naar een volgend paar hulpen die hem opvangen de motor staande houden en laten wegrijden als de race begint. 

Na de race

Na de race word hij opgevangen de motorfiets staande gehouden de rolstoel word gebracht en hij word geholpen om weer terug plaats te nemen in zijn rolstoel. Nu inmiddels is er een waar team ontstaan Talan Racing Team bestaande uit twee man Andy en Talan allebei gehandicapt de tweede is afkomstig uit de zijspan offroad motorsport. Gehandicapt geraakt maar nu al weer 4 jaar bezig met deze motorsport.

Geluidloos wel zo veilig?

Geluid

Is het jou ook opgevallen dat je altijd luistert of het veilig is om lopend of met de fiets over te steken of een andere beweging te maken op of aan de rand van een weg er zou eens een auto of motor aan kunnen komen rijden met een een snelheid waardoor je de bocht of de overkant niet zou kunnen halen of afmaken.

Maar is het jou dan ook opgevallen dat je daar niets aan hebt aan dit ongemerkt jou oor te luisteren liggen als het gaat om een elektrisch aangedreven auto,motor,scooter en zelfs de fiets.

Bij deze groep voertuigen gaat het er alleen maar om of je het voertuig visueel hebt waargenomen! Terwijl er toch bedrijven zijn die al jaren geluiden bepalen voor diverse apparaten dus waarom is dit dan niet wettelijk bepaald? Is daar wel een oplossing voor? ja zeker! lees verder!

Akoestisch ingenieur is dat een vak?

Kunnen we er iets aan doen aan dat geluidloos zijn van bijvoorbeeld een motorfiets met elektrische motor . Ja! dat kan met behulp van een geluid specialist de Akoestisch ingenieur

Wist je dat veel gerenommeerde auto merken een Akoestisch ingenieur inschakelen om zelfs het dichtslaan van het portier zo te laten klinken zodat je er een fijn gevoel bij krijgt? Een gevoel van degelijkheid en klasse!

Zo wordt hij ingeschakeld om geluid te verzachten of de kwaliteit te verbeteren bijvoorbeeld in een concertzaal.

Maar ook bij het verder ontwikkelen van een stofzuiger. Dus nogmaals waarom dan niet bij de eerder genoemde groep voertuigen. Want dat ze een soort van Scifi gevoel oproepen bepaalde geluidloze voertuigen is heel leuk maar in het verkeer is dat nog steeds niet veilig.  

Laia Sanz & Lyme ziekte

Laia Sanz

Laia Sanz geboren 11 december 1985 als Laia Sanz zij is een geweldige spaanse sportvrouw. 13 keer wereld kampioen motorbike trial, Tien keer Europees Trial outdoor.In tweeduizend elf deed zij mee met de Dakar Rally 2011 en won deze race in de categorie vrouwen en werd 39e algemeen.Dit deed zij het jaar er op nog een keer. 

Herstellen van Lyme Ziekte

Laia Sans nog steeds herstellende van deze moeilijke ziekte overgebracht door een Teek besmet met deze Lyme bacterie. Worstelende  komt ze er weer boven op, Dat lukt haar! Maar het kan een lange weg zijn vooral omdat Lia Sanz er pas achter kwam dat ze deze ziekte had toen ze net weer al haar krachten verzameld had om uit dit dal weer omhoog te werken.  Zij kwam er pas achter dat ze lyme ziekte had toen bleek dat de klachten tijdens het sporten niet weg gingen maar aanhielden. Pas na onderzoek bleek dat zij er mee besmet was. Dat is mentaal een klap naar beneden maar zoals een echte sportvrouw laat ze het er niet bij zitten en bouwt langzaam weer op.

Laia Sanz

Weer genieten van motorijden

Prachtig om te zien (en dat  schrijft zij ook) dat zij weer geniet als een klein meisje “una Nina” van het motorrijden en dan ook nog met een flinke motorcross bike  onder haar. Laia Sanz heeft ook tijdens Dakar laten zien uit welk machtig goed hout zij is gesneden (Nederlandse expressie 🙂 ) ze reed de Dakar 2020 geheel uit Ze liet zien dat zij als Trial rijder ook dit grove werk aankan.  voorheen reed zij met KTM tegenwoordig met Gas Gas. Gas Gas begon met de productie van proefmotorfietsen in 1985, enduro- en motorcrossmotoren in 1989 en quads in 2002. De naam Gas Gas betekent letterlijk “gas geven” (accelereren, gas geven, gas geven – sneller gaan.

KTM AG (voorheen KTM Sportmotorcycle AG [4] [5]) is een Oostenrijkse fabrikant van motorfietsen en sportwagens die eigendom is van Pierer Mobility AG en de Indiase fabrikant Bajaj Auto. Het werd opgericht in 1992 maar vindt zijn oorsprong al in 1934. Tegenwoordig is KTM AG het moederbedrijf van de KTM Group, bestaande uit een aantal motormerken.

Op wikipedia vind je alles over de Teek

Tekenbeten kunnen bij de gastheer ziekten veroorzaken; bij de mens in ieder geval FSME, het alfa-galsyndroom en de meest voorkomende de Lymeziekte. Naar schatting krijgt een à twee procent van de mensen die een tekenbeet oplopen, deze laatste ziekte. De kans op besmetting is gering als de teek binnen 24 uur verwijderd wordt. Driekwart[9] van de mensen die Lymeziekte oplopen, krijgen een kenmerkende rode ring of vlek bij de plek van de tekenbeet, de zogenaamde erythema migrans. Zodra deze erythema migrans wordt waargenomen, moet de huisarts worden geraadpleegd. Omdat de rode verkleuring niet altijd optreedt, is het van groot belang om na elke tekenbeet alert te blijven op symptomen van Lymeziekte.

Om een tekenbeet te voorkomen kan de mens zijn kleding met een insectenwerend middel inspuiten, dat meestal DEET bevat. Verdere preventie bij de mens bestaat uit het bedekt houden van alle lichaamsdelen; het is ook raadzaam om de broekspijpen in de sokken te stoppen. Ondanks deze maatregelen kan men toch een tekenbeet oplopen. Daarom dient na het verlaten van het bos of ‘s avonds het volledige lichaam gecontroleerd te worden op teken. Huisdieren kunnen beschermd worden tegen tekenbeten door toepassing van speciale bestrijdingsmiddelen.

Het is zaak een vastgezogen teek zo snel mogelijk te verwijderen. Daarbij moet voorkomen worden dat de teek wordt beschadigd. In geval van letsel leegt de teek zijn maaginhoud in het lichaam van de gastheer, waardoor het besmettingsgevaar vele malen groter wordt. Het verdient de voorkeur bij het verwijderen van een teek gebruik te maken van speciale hulpmiddelen. Deze dienen na gebruik meteen gedesinfecteerd te worden.

Amazing !

Husqvarna FS450 (20021)

Iedere motorrijder verlangt er naar om een motor te kunnen gaan rijden die na komt wat de fabrikant heeft belooft. Motoren 2021? Daar is  voor 2021 de Husqvarna FS450
Met dit degelijk merk heeft Paul spiering resent nog Dakar 2020 gereden en wie weet heeft hij al wat nieuwe dingen mogen uitproberen. Het subframe bijvoorbeeld van deze motorfiets bestaat uit een samenstelling van carbon fiber en de kunststof Poliamide
een ijzersterk duo!

Super frame met een ijzersterke bescherming

De mooie blauwe kleur van het frame van de Husqvarna FS 450 komt door een zeer hoogwaardige poedercoating en kan dus aardig wat hebben wat lak betreft Dit gaat heel wat jaren mee!

(Poedercoating betekent meestal een hars die samen met een bepaald soort pigment op het metaal word gespoten en dan in een oven word verhit totdat de hars gaat vloeien en zo een prachtig geheel word met de pigment Dit is ook weer een ijzer sterk duo!)

 This motorcycle combines state-of-the-art developments that have proven themselves on other Husqvarna motorcycles Dit las ik laatst op internet. Natuurlijk aan jou om dit uit te proberen!😎

Almost !

Motorbiker Bijna "Levend Opengesneden" Door Autopsie Arts En "Levend Begraven!"

Motorbiker bijna levend opengesneden bij Autopsie
De 27- jarige man Shankar uit India was na een ernstig motorbike ongeluk naar een ziekenhuis gebracht.
Daar in coma lag hij aan de beademing apparatuur. De Artsen daar verklaarde de jonge man Hersendood.
 
Daarop werd hij verhuist naar het ziekenhuis waar zijn ouders en hij vandaan kwamen. Om daar autopsie te laten doen. Terwijl de ouders en verdere familie bezig waren met de voorbereidingen voor de begravenis kwam de Autopsie Arts bij het lichaam.
Onderzocht het en bemerkte iets vreemds.
 
 
 
Bij het aanraken van de handen van de jonge man kreeg het lichaam kippenvel en de handen bewogen. Daarop besloot de Arts met precisieapparatuur de pols te meten en ook de hartslag. De man bleek nog in leven te zijn!
 
Nu een paar dagen later en nader onderzoek is gebleken dat de Jonge man kans heeft het ernstige motor ongeluk te overleven dankzij deze oplettende Arts die na vele Autopsies moet erkennen dit nog nooit mee te hebben gemaakt.
De Vitale functies zijn inmiddels normaal ook verwacht men dat hij goed op de behandeling zal reageren.
 

Pasion,Pasionata,Passie

MotorcrosserMX1 decoratif

Pasion,Pasionata,Passie

Draag beschermende motorkleding!

Draag Beschermende motorbike kleding zoals; in de zomer lichte leren motorhandschoenen en korte leren motorlaarzen/schoenen.

Draag als je geen motorpak wil dragen in ieder geval een rug beschermer!

Bedenk dat een autoweg is als grof schuurpapier jou shirt houd het een milliseconde vol!

dan is jou rug aan de beurt!

error: Content is protected !!