In welke landen betaal je contant of met pin op vakantie?

Ik ga op vakantie en neem mee,......Geld natuurlijk! Pin of Contant?

1

2

Je rekening betalen in Duitsland doe je Contant!

Je rekening betalen in Duitsland kan hoofdzakelijk contant en een enkele keer per Pin. Dus het is erg belangrijk dat u kunt pinnen in Duitsland “voordat” u gaat winkelen of zelfs de internationale trein neemt of uw hotelkamer enz denkt te gaan betalen. Gaat u met de Motorfiets dan word u aangeraden contant bij u te hebben voor bijvoorbeeld pech onderweg of zelfs als u wilt gaan benzine tanken. 

1

2

Je rekening betalen in België , Nederland,Frankrijk ,Portugal doe je voornamelijk met Pin!

Je rekening betalen contant in België doet men dat 28% , Nederland 26% ,Frankrijk 24% ,Portugal 37% Betalen doe je dus voornamelijk met Pin in deze landen.

Dus het is erg belangrijk dat u kunt pinnen in België en de boven genoemde landen maar dan nu niet om contant te kunnen betalen per geval zoals in Duitsland. Maar gewoon daar waar u ook heen gaat bakker, restaurant !  Betalen doet men in deze landen per pin, uitzonderingen daar gelaten natuurlijk! 

1

2

Je rekening betalen in Zweden,Denemarken en ook Noorwegen doe je per Pin!

Je rekening betalen in Zweden kan hoofdzakelijk per Pin, ook in de supermarkt! Dit vanwege de vele overvallen die in het verleden hebben plaats gevonden op waarde transporten. Door dat de kosten van het contant betalen erg duur werden voor de bedrijven vanwege de strenge veiligheids maatregelen die men moest nemen is men dus nu volledig over gegaan naar gebruik van de Pin.

1

2

Je rekening betalen inTsjechië doe je voornamelijk contant!

Je rekening betalen in Tsjechië kan hoofdzakelijk contant. De reden is dat het pinnen erg duur is per transactie. Ook het onderhouden van de terminals is gewoon nog te duur. Sommige restaurants blijken wel over de mogelijkheid van pinnen te beschikken maar hebben het liever niet. Alleen als u flink getafeld heeft met de daarbij horende flinke rekening, dan wil men u wel gebruik laten maken van de terminal zo schijnt. 

1

2

Je rekening betalen in Polen doe je voornamelijk contant!

Je rekening betalen in Polen kan voornamelijk contant. Maar Men kan ook bijna overal zelfs voor het openbare toilet per pin betalen ook maakt men veel gebruik van het per mobiel betalen.Dit omdat het in Polen vreemd genoeg heel erg weinig kost om per pin enz te betalen. Vooral de ouderen betalen vaak nog contant zo schijnt het. 

 

1

2

Je rekening betalen in Engeland doe je voornamelijk contant!

Je rekening betalen in Engeland kan voornamelijk contant. Maar Men kan ook bijna overal zelfs voor het openbare toilet per pin betalen ook maakt men veel gebruik van het per mobiel betalen. Er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen zoals parkeren van je auto, banden op  pompen, de kapper. Maar ga maar uit dat bijna  alles per pin of per mobiel gaat. 

1

2

Je rekening betalen in Italië doe je voornamelijk contant!

Je rekening betalen in Italie kan voornamelijk contant. De reden is dat de transactie kosten toch te hoog zijn vaak. Dus laten veel winkeliers weten dat ze bij kleine transacties alleen contant accepteren. 

1

2

Je rekening betalen in Hongarije doe je per Pin en per mobiel!

Je rekening betalen in Hongarije kan hoofdzakelijk per Pin, echt overal kan je betalen met Pin of contactloos met Mobiel. Het is vrij normaal daar, Zelfs in kleine winkels. Het komt heel weinig voor dat men het niet heeft. Misschien nog in dorpswinkels dat het nog ontbreekt maar zo goed als overal kan je contactloos betalen. 

1

2

Je rekening betalen in Spanje doe je per Pin, per mobiel, QR code maar ook Contant

Je rekening betalen in Spanje  per Pin? Echt overal kan je betalen met Pin of contactloos met Mobiel of zelfs met QR code. Het is vrij normaal daar. Maar je kan ook nog steeds met contanten aan komen.

Bijvoorbeeld in Restaurant, Bar, Maar ook bij de supermarkt kan je of contactloos of contant betalen. In veel restaurants kan je ook via een kaart op tafel de QR code gebruiken door deze te scannen. Waarna je direct doorverwezen wordt naar de website van het Restaurant waar jij je bevind.  Daar kun je dan jou gerechten of drankjes bestellen waarna deze bij jou worden gebracht. 

1

2

Je rekening betalen in Finland doe je per Pin.

Je rekening betalen in Finland  per Pin? Echt ‘bijna” overal kan je betalen met Pin! Zelfs bij de meeste Marktstallen is het normaal om contactloos te betalen.

 

1

2

Je rekening betalen in Griekenland doe je per Pin maar ook nog steeds contant.

Je rekening betalen in Griekenland  per Pin? Echt ‘bijna” overal kan je betalen met Pin! Sinds er een wet is doorgevoerd dat men verplicht is jou de mogelijkheid te geven om per pin te kunnen betalen is het nu overal mogelijk. 

Het bovenstaande is natuurlijk deels onderhevig geweest aan de covid maatregelen en kan dus daarom wat veranderd zijn tijdelijk of blijvend.

error: Content is protected !!