Motorlifestyle.NL

Zijn Verhaal

Hallo motorvolk en zij die het willen gaan beleven !

Dirk op zijn kawasaki motorfiets

M'n vriendin Kawa , is ze niet mooi ? Dirk 60 jaar haalde motorrijbewijs

Dirk zijn Motor Verhaal

eerst even voorstellen

Laat ik me eerst even voorstellen : ik ben Dirk , 60 jaar oud en berijd sinds ik in maart 2007 m’n motorrijbewijs haalde, een Kawasaki Versys, niet te zwaar en niet te licht met z’n 650 cc.Dat niet te zwaar is voor mij wel handig omdat ik vaak wat onhandig ben, zoals een paar dagen geleden toen ik in m’n enthousiasme bij het wegrijden, vergat dat het remschijfslot nog op m’n voorwiel zat…… Vroooooooommmmm…. Kloing en daar lag ik weer onder m’n vriendin.

Mijn eerste motor

Op m’n zestiende kocht ik m’n eerste motor met zweefzadel voor f 75,00, een CZ geloof ik.Tot m’n achttiende heb ik er dagelijks probleemloos mee gependeld tussen Heiloo en m’n baas in Alkmaar… ( leren deed je ’s avonds ). Gek eigenlijk dat ik in die tijd nooit ben aangehouden of gecontroleerd op papieren.

Motor verkocht

In 1967 haalde ik eerst het personen- en daarna vrachtauto rijbewijs, dat deed je toen nog in enkele weken en was je voor pakweg 125 gulden klaar. Ik heb lang de vreugde van het autorijden mogen smaken in allerhande vehikels zoals sport- en terreinwagens, pantserwielvoertuigen, diepladers, trailer vervoer naar Oost-Europa, kortom ’s Heeren wegen boden mij altijd een afwisselend panorama bij dag en bij nacht, bij zonneschijn en bij dikke pakken sneeuw.

Vrije vogelsop twee wielen

Echter steeds vaker keek ik vanuit mijn warme cabinestoel met enige jaloezie naar die vrije vogels op twee wielen en dacht dat wil ik ook… Voorzichtig de plaatselijke rijschoolhouder gebeld en vroeg of mijn leeftijd geen bezwaar vormde, Néé dus ! Bij raadpleging van mijn familie waren zij unaniem van oordeel dat ik deze uitdaging moest aangaan. Nou dat heb ik geweten, in de herfst begonnen met alleen maar regen en harde wind, mocht ik in maart afrijden in, jawel, zware regenbuien en harde wind,

 

kawasakie motorfiets boven aanzicht

Kawasaki Versys650CC

 

Feeeest!

wat een feest, dus als het nu ’s hard regent, trek ik m’n regenpak aan en….. Vroooooommmm.

Omdat mijn getrouwde kinderen door het hele land wonen, heb ik altijd wel een reden om m’n fiets van stal te halen en lachend om files, zingend en genietend het Hollandse landschap aan mij voorbij te zien glijden. Rijden in een auto of rijden op een motor, het is gewoon appelen met peren vergelijken, het is echt kicken.

durf jij je te laten vinden ?

 

In de borstzak van m’n motorjas zit een heel klein maar waardevol boekje met de titel :

‘Highway to Heaven’

een zakbijbeltje dat het lezen waard is met heel veel rand informatie en adressen van motorclubs, etc.

Weet je ! Leven met Jezus maakt het leven pas echt spannend en dan nog een stevige toermotor onder je achterwerk…. Wow !!!

Groeten Dirk

error: Content is protected !!